Ποιες είναι οι καλύτερες ψησταριές υγραερίου

 Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες της ζωής μας έχουν αλλάξει από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας ο κορωνοϊος. Οι νέες συνθήκες απαιτούν περισσότερη απομόνωση και να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Επίσης λόγω των συνθήκων είναι αδύνατον να επισκεφτούμε ταβέρνες και εστιατόρια όπως το προηγούμενο διάστημα.

Ποιος όμως δε θα ήθελε ένα καλό κόμματι κρέας στη σχάρα; Και σε ποιον δεν αρέσει η μυρωδία του φαγητού που ψήνεται στη σχάρα.

Η ψησταριά υγραέριού ή ψησταριά μπάρμπεκιου θα μπορούσαμε να πούμε ότι εν μέρη δίνει την παραπάνω αίσθηση.

Αρχικά, ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα μια ψησταριάς υγραερίου σε σχέση με μια ψησταριά με κάρβουνα.

Πλεονεκτήματα ψησταριάς υγραερίου

Γιατί να επιλέξει κάποιος μια τέτοια ψησταριά. Πρώτο και μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο χρόνος. Μια ψησταριά που λειτουργεί με υγραέριο δε χρειάζεται καθόλου προετοιμασία, σε αντίθεση με μια ψησταριά με κάρβουνα. Με μια ψησταριά αερίου μπορείτε να ξεκινήσετε κατευθείαν το ψήσιμο. Δε χρειάζεται να περιμένετε να καούν τα κάρβουνα ή τα ξύλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ψήσετε το φαγητό που θέλετε ανά πάσα στιγμή.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι η καθαριότητα. Με μια ψησταριά υγραερίου αποφεύγετε τις πιθανές βρωμιές που προκαλούνται από την χρήση του κάρβουνου.

Τέλος πλεονέκτημα είναι και η θερμοκρασία. Χρησιμοποιώντας μια ψησταριά υγραερίου μπορείτε να έχετε σταθερή ή και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι μπορείτε να έχετε την ίδια θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια της ψησταριές. Ή ακόμα να ρυθμίσετε διαφορετικές θερμοκρασίας σε διαφορετικά σημεία με εύκολο τρόπο.

Πριν δούμε όμως ποιες είναι οι καλύτερες ψησταριές υγραερίου ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή.

Τι να προσέξουμε κατά την αγορά μια ψησταριάς υγραερίου.

Μέγεθος ψησταριάς αερίου

Το πρώτο πράγμα το οποία θα πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσατε μια ψησταριά είναι το μέγεθος. Στην αγορά θα βρείτε μικρές ψησταριές αερίου οι οποίες θα σας βολέψουν αν έχετε μικρό χώρο στο μπαλκόνι σας ή αν δεν έχετε αποθηκευτικούς χώρους.

Από την άλλη μεριά, μια μικρή ψησταριά αερίου  δε θα σας βολέψει αν ψήνετε συχνά για αρκετά άτομα. Θα χρειαστείτε να περνάτε περισσότερο χρόνο πάνω από την ψησταριά. Επίσης θα σας βοηθήσουν πολύ οι βοηθητικοί χώροι που έχουν στα πλαϊνά οι μεγάλες ψησταριές αερίου. Σε γενικές γραμμές αν ψήνετε συχνά φαγητά για 4 και πάνω άτομο καλό θα ήταν να αποφύγετε της μικρές ψησταριές bbq.

Ψησταριές με ρύθμιση έντασης φωτιάς

Θα πρέπει να δείτε αν η ψησταριά έχει ρυθμιστές για την ένταση της φωτιάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγχετε εύκολα τη θερμοκρασία και να κάνετε διαφορετικά ψησίματα.

Καυστήρες ψησταριάς αερίου

Οι καυστήρες αποτελούν τη μηχανής μιας ψησταριάς αεριού. Οι καυστήρες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι η καλύτερη επιλογή. Προσφέρουν αντοχή στην χρήση και σωστή κατανομή της φωτιάς

Πλάκες ψησίματος

Αρχικά θα πρέπει να προσέξετε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι πλάκες ψησίματος. Το υλικό κατασκευής θα πρέπει να είναι ανθεκτικό καθώς υπάρχει περίπτωση να υπάρξει φθορά από τα ψησίματα και τα πλυσίματα.

Επίσης μπορείτε να δείτε αν η ψησταριά υγραερίου διαθέτει διαφορετικές πλάκες ψησίματος. Δηλαδή, αν έχουν μόνο την κλασική σχάρα ψησίματος ή αν διαθέτουν και πλάκα ψησίματος. Με την πλάκα θα έχετε τη δυνατότητα να ψήσετε με διαφορετικούς τρόπούς αλλά και να ψήσετε προϊόντα που δεν μπορούν να ψηθούν στη σχάρα.

Υλικό κατασκευής ψησταριάς υγραερίου

Το υλικό κατασκευής της ψησταριάς είναι επίσης σημαντικό. Το καλό υλικό θα διασφαλίσει τη μακροζωία των ψησταριών που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Οι καλές σχάρες είναι κατασκευασμένες από χυτό αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα – άλλα μέταλλα είναι πιθανώς λιγότερο κατάλληλα.

Ποιες είναι οι καλύτερες ψησταριές υγραερίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ CAMPINGAZ XPERT 100L

Η πρώτη επιλογή είναι μια οικονομική ψησταριά υγραερίου από την campingaz. Η ψησταριά έχει 2 καυστήρες από επινικελωμένο ατσάλι, πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη για εύκολο άναμμα. Έχει ροδάκια για εύκολα μεταφορά ενώ έχει και χώρο στα πλαγία για να ακουμπάτε πράγματα. Η επιφάνια ψησίματος είναι από επισμαλτωμένο Ατσάλι (Εμαγιέ). Στα αρνητικά της ψησταριάς είναι το μικρό μέγεθος. Επίσης, δεν διαθέτει θερμόμετρο.

Δείτε την ψησταρία εδώ

 

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ CAMPINGAZ 4 SERIES CLASSIC WLD

Η επόμενη πρόταση είναι μια ολοκληρωμένη λύση για bqq. Η ψησταριά διαθέτει 4 ρυθμιζόμενους καυστήρες ψησίματος. Έχει μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και έτσι μπορείτε να ψήσετε άνετα για πολλά άτομα. Σας δίνει πολλές επιλογές ψησίματος καθώς περιλαμβάνει σχάρα ψησίματος, σχάρα ζεστάματος και υποδοχή σούβλας. Επίσης διαθέτει θερμόμετρο αναδιπλούμενα βοηθητικά ραφάκια από ξύλο ακακίας. Η συγκεκριμένη ψησταριά έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από τους χρήστες.

Δείτε την ψησταριά υγρερίου εδώ

LANDMANN Triton PTS 3.0 Ψησταριά Υγραερίου

Η επόμενη πρόταση από τα εταιρεία Landmann έχει παρόμοια χαρακτηριστικά από την προηγούμενη ψησταριά. Διαθέτει θερμόμετρο, ενσωματωμένη πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη, Δύο επισμαλτωμένες μαντεμένιες σχάρες, 3 ανεξάρτητα ρυθμιζόμενους ανοξείδωτους καυστήρες. Έχει αναδιπλούμενα πλαϊνά ράφια, 4 ρόδες με κλείδωμα. Με την ψησταριά αυτή θα ψήσετε άνετα για 12 άτομα.

Δείτε την ψησταριά bbq εδώ

 

Ψησταριά BBQ Υγραερίου Με 5 Καυστήρες UNIMAC 661318

Τέλος μια πρόταση από την εταιρεία Unimac η οποία έχει πολύ καλές κριτικές από τους χρήστες. Πρόκειται για μια μεγάλη ψησταριά με 5 εστίες και πλαϊνό μάτι μαγειρέματος. Με την ψησταριά αυτή έχετε μια κουζίνα στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Έχει σχάρα από μαντέμι (εμαγιέ), σχάρα ζεστάματος, θερμόμετρο inox, δυνατότητα χρήσης σούβλας και
ρόδες μεταφοράς.

Δείτε τιμή για την ψησταριά υγραερίου εδώ

 

Mην ξεχάσετε ότι αφού προμηθευτείτε την ψησταριά αερίου που σας ταιριάζει θα πρέπει να αποκτήσετε και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα πρέπει να έχετε λαβίδες, τσιμπίδες και σπάτουλες οι οποίες είναι κατάλληλες για ψησταριές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *