Ποιος είναι ο καλύτερος βραστήρας;

Ο βραστήρας έχει γίνει μια σχεδόν απαραίτητη συσκευή κουζίνας, καθώς μας βοηθάει στο να κερδίσουμε χρόνο. Χρησιμοποιούμε το βραστήρα για να ζεστάνουμε γρήγορα νερό για καφέ, τσάι ή για να μαγειρέψουμε.

Πώς να επιλέξετε τον ακλύτερο βραστήρα

Δεν είστε σίγουροι τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του βραστήρα σας; Εδώ θα συνοψίσουμε τις κύριες λειτουργίες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν την επιλογή και την αγορά ενός βραστήρα:

Κλασικό ή πολυλειτουργικό

Στη αγορά θα βρείτε απλούς βραστήρες και βραστήρες με περισσότερες επιλογές όπως για παράδειγμα ένδειξη θερμοκρασίας ή ένδειξη του όγκου νερού που περιέχει. Εάν θέλετε απλώς ένα βραστήρα που να βράζει νερό τότε τα πράγματα είναι απλά. Εάν είστε λάτρης των εκλεκτών τσαγιών, μερικά από τα οποία παρασκευάζονται καλύτερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ίσως θα χρειαστείτε ένα βραστήρα που να σας επιτρέπει να επιλέξετε τη θερμοκρασία που  θέλετε. Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να ταιριάζει στους γονείς που κάνουν ζεστά ροφήματα για παιδιά.

Στυλ

Κλασικό, ντεμοντέ, , μοντέρνο, φουτουριστικό στην αγορά θα βρείτε πολλά διαφορετικά σχέδια για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην κουζίνα σας. Οι περισσότεροι σύγχρονοι βραστήρες είναι τύπου κανάτας και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στην επιφάνεια εργασίας. Υπάρχουν όμως και πολλοί βραστήρες σε στυλ πυραμίδας στην αγορά, αν προτιμάτε έναν από αυτούς. Αν και το στυλ μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι κάτι σημαντικό, σκεφτείτε ότι ο βραστήρας είναι μια συσκευή η οποία βρίσκεται μόνιμα πάνω στο πάγκο της κουζίνας σας.

Καπάκι

Όσον αφορά στο καπάκι θα συναντήσετε δύο διαφορετικές επιλογές. Θα βρείτε βραστήρες με καπάκι το οποία βγαίνει ολόκληρο γυρνώντας το και βραστήρες που το καπάκι τους ανοίγει πατώντας ένα κουμπί. Μερικοί προτιμούν το βραστήρα με το καπάκι να βγαίνει εντελώς. Εάν θέλετε να χειρίζεστε το βραστήρα με το ένα χέρι, ίσως προτιμάτε αυτό που απλώς πατάτε ένα κουμπί για να σηκώσετε το καπάκι.

Ταχύτητα

Εάν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα από τη δουλειά, μπορεί να σας φανεί χρήσιμος ένας πιο γρήγορος βραστήρας.

Θόρυβος

Μερικοί άνθρωποι θέλουν το βραστήρα τους να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικός. Δε θέλουν ο ήχος του να ακούγεται και σε άλλα δωμάτια.

Ποσότητα νερού

Η ποσότητα νερού που μπορεί να ζεστάνει ο βραστήρας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αυτό έχει να κάνει με τη χρήση που θέλετε να κάνετε στο βραστήρα. Αν για παράδειγμα θέλετε να τον χρησιμοποιείτε μόνο στη δουλειά για να κάνατε τσάι ή καφέ ένας μικρός βραστήρας θα είναι μια χαρά. Αν όμως θέλετε να τον χρησιμοποιείτε για να ζεστάνετε νερό για μαγειρέψετε μάλλον θα χρειαστείτε έναν μεγαλύτερο. Για παράδειγμα αν θέλετε να ετοιμάσετε ζυμαρικά θα πρέπει να ζεστάνετε δύο και τρεις φορές νερό.

Τιμή

Φυσικά η τιμής είναι σημαντική για την επιλογή ενός βραστήρα. Ίσως θα πρέπει να αποφύγετε τους πολύ φτηνούς βραστήρες για λόγους ασφαλείας που έχουν να κάνουν με την ποιότητα κατασκευής.

Βραστήρες για σκληρό νερό

Τέλος θα πρέπει να προσέξετε αν το βραστήρας έχει ειδικό φιλτράκι στο στόμιο που ρίχνει το νερό για να συγκρατεί τα άλατα. Όταν βράζει το νερό τα άλατα μετατρέπονται σε μικρά κομματάκια τα οποία θα περάσουν στο καφέ σας. Σε περιοχές με σκληρό νερό, συνήθως υπάρχει ταχύτερη συσσώρευση ασβεστίου μέσα στους βραστήρες, ειδικά γύρω από την πλάκα θερμότητας. Για να αποφύγετε τη λήψη ασβεστίου στο νερό σας, θέλετε έναν βραστήρα που διαθέτει ένα στιβαρό και λεπτό φίλτρο μέσα στο στόμιο. Επίσης θα πρέπει αυτό το στόμιο να είναι εύκολο να βγει για να τα καθαριστεί.  

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο καλύτερος βραστήρας που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω υπάρχουν κάποια κριτήρια το όποια είναι υποκειμενικά γι’ αυτό και θα παρουσιάσουμε παραπάνω από ένα βραστήρα.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ BOSCH TWK3A014

 

Η πρώτη επιλογή είναι από την εταιρεία BOSCH. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο βραστήρα με κατασκευή από πλαστικό. Το καπάκι βγαίνει ολόκληρο για εύκολο πλύσιμο όπως και το φίλτρο για τα άλατα. Η χωρητικότητα του είναι 1.7 λίτρα και αυτό τον κάνει ιδιαίτερα εύχρηστο αν κάνετε χρήση στο μαγείρεμα.

Αυτός ο βραστήρας είναι και η βασική μας πρόταση λόγω προσωπικής εμπειρίας αλλά και λόγο των πολύ θετικών σχολίων που λαμβάνει από τους χρήστες. Στα πλεονεκτήματα του είναι και η πολύ καλή τιμή του.

Δείτε την τιμή για τον βραστήρα BOSCH εδώ.

  • Ισχύς: 2000-2400 W
  • Αφαιρούμενο φίλτρο αλάτων
  • Δυνατότητα περιστροφής της βάσης 360º
  • Εύκολη συμπλήρωση νερού
  • Μεγάλο άνοιγμα για εύκολο καθαρισμό
  • Σύρτης στο καπάκι
  • Αυτόματη διακοπή λειτουργίας όταν βράσει το νερό
  • Ο βραστήρας απενεργοποιείται αυτόματα όταν αποσπασθεί από τη βάση του
  • Αντιολισθητικά ποδαράκια στη βάση

 

Bosch TWK8611P Βραστήρας

Η επόμενη επιλογή είναι επίσης από την εταιρεία BOSCH. Το μοντέλο αυτό διαθέτει μπορεί να κρατάει το νερό ζεστό μέχρι και για 30 λεπτά. Επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε θερμοκρασία στο νερό. Και αυτό το μοντέλο συγκεντρώνει πολλές θετικές κριτικές όμως η τιμή του είναι αρκετά υψηλότερη. Διαθέτη καπάκι με κουμπί.

Δείτε τιμή για τον βραστήρα εδώ

 

Βραστήρας ROHNSON R-7660

Η επιλογή από την εταιρεία ROHNSON. Μια ακόμα καλή επιλογή καθώς ο βραστήρας διαθέτει πολλά χαρακτηρίστηκα και σε καλή τιμή. Έχει 7 επίπεδα ρύθμισης θερμοκρασίας,  αποσπώμενο φίλτρο, οθόνη ένδειξης θερμοκρασίας LCD  και έχει χωρητικότητα 1.7Lt. Αν τιμή δεν είναι πρώτα σας κριτήριο μπορείτε να επιλέξετε αυτό το βραστήρα λόγω των χαρακτηριστικών του αλλά και του υλικού κατασκευής (ανοξείδωτο ατσάλι).

Δείτε τιμή για το βραστήρα ROHNSON εδώ

 

Philips HD9350/91 Βραστήρας

Μια πρόταση και από τη μάρκα Philips. Πρόκειται για έναν ανθεκτικό βραστήρας από ανοξείδωτο ατσάλι ασφαλής για μακροχρόνια και καθημερινή χρήση με χωρητικότητα 1,7 λίτρα.

Δείτε τιμή για το βραστήρα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *