Ποιο είναι το καλύτερο ατμοσίδερο με μπόιλερ

Σίγουρα το σιδέρωμα των ρούχων δεν είναι από τις ευχάριστες δουλειές του σπιτιού. Η δουλειά γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν πρέπει να σιδερώσετε για όλη την οικογένεια. Τότε  μιλάμε για στοίβες ρούχων που πρέπει να σιδερωθούν. Ή όταν μιλάμε για ρούχα με δύσκολα τσαλακώματα. Έτσι το σιδέρωμα μπορεί να γίνει μια επίπονη διαδικασία.

Παρόλα αυτά η τεχνολογία έχει προχωρήσει και στο σιδέρωμα, με τα σίδερα ατμού να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Εκτός από τα κλασικά σίδερα ατμού τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα ατμοσίδερα με μπόιλερ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο ατμοσίδερο με μπόιλερ ώστε να σας βοηθήσουμε με την αγορά του.

Όμως πριν δούμε ποιο είναι το καλύτερο ατμοσίδερο με μπόιλερ ας δούμε το γιατί να επιλέξει κάποιος ένα τέτοιο ατμοσίδερο.

Τι είναι τα ατμοσίδερα με μπόιλερ;

Ένα τυπικό σίδερο ατμού είναι ένα παραδοσιακό, συμπαγές μοντέλο με ενσωματωμένη δεξαμενή νερού που χρησιμοποιεί ατμό για να χαλαρώνει το ύφασμα και επομένως να αφαιρεί τις τσακίσεις. Όσο υψηλότερη είναι η έξοδος ατμού, τόσο ισχυρότερες θα είναι οι δυνατότητες της συσκευής.

Γιατί να επιλέξετε ένα ατμοσίδερο με μπόιλερ

Τα ατμοσίδερα με μπόιλερ έχουν πιο ισχυρή έξοδο ατμού, αυτό σημαίνει ότι μπορούν και παράγουν περισσότερο ατμό σχέση με τα κανονικά σίδερα. Επίσης μπορούν να έχουν μεγαλύτερη πίεση δίνοντας δυνατές βολές ατμού όταν απαιτείται.

Μπορούν να συγκρατήσουν πολύ περισσότερο νερό λόγω της χωριστής μεγαλύτερης δεξαμενής νερού. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γεμίζετε ξανά και ξανά το σίδερο με νερό αφού έχετε σιδερώσει μερικά ρούχα

Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι ότι τα ατμοσίδερα είναι ελαφρύτερα από το κοινό σίδερο με αποτέλεσμα να κουράζετε λιγότερα το χέρι κατά το σιδέρωμα. Αυτό είναι σημαντικό αν σιδερώνεται συχνά μεγάλές ποσότητες ρούχων.

Μπορείτε να σιδερώσετε πιο εύκολα και πιο γρήγορα τσαλακωμένα ρούχα λόγω του δυνατού ατμού.

Εκτός όμως από τα θετικά υπάρχουν και τα αρνητικά. Η τιμή των ατμοσίδερων με μπόιλερ είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τα απλά σίδερα. Στα αρνητικά συμπεριλαμβάνεται και ο μεγάλος τους όγκους που σημαίνει ότι χρειάζονται μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.

Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη στη αγορά ατμοσίδερου

Η συνεχής πίεση ατμού είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά εντός ατμοσίδερου με μπόιλερ. Όσο υψηλότερη είναι η έξοδος ατμού, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το σίδερο. Μετρούμενο σε γραμμάρια, οτιδήποτε πάνω από 50g / λεπτό θεωρείται καλή απόδοση για ατμοσίδερα. Τα πιο ισχυρά ατμοσίδερα έχουν συνεχή πίεση πάνω 100g ανά λεπτό.

Βολές ατμού. Αυτό το χαρακτηριστικό θα σας βοηθήσει όταν αντιμετωπίζετε αυτές τις εξαιρετικά επίμονες πτυχές σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: η χωρητικότητας δεξαμενής κυμαίνεται από 1-2,5 λίτρα. Μεγαλύτερη δεξαμενή νερού σημαίνει και λιγότερα γεμίσματα

Τι άλλο να προσέξετε σε ένα ατμοσίδερο με μπόιλερ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλα τα σίδερα σήμερα έρχονται με λειτουργίες κατά των αλάτων. Η συγκέντρωση των αλάτων μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία ειδικά στις περιοχές με σκληρό νερό.

Εάν η ταχύτητα έχει σημασία για εσάς, μια υψηλότερη ισχύ συνήθως σημαίνει γρηγορότερους χρόνους θέρμανσης. Τα δυνατά σίδερα σιδερώματος μπορούν να είναι έτοιμα σε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.

Οι δυνατότητες αυτόματης απενεργοποίησης προσφέρουν ασφάλεια.

Ποιο είναι το καλύτερο ατμοσίδερο με μπόιλερ;

Αν λοιπόν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ατμοσίδερο με μπόιλερ, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά από τα καλύτερα ατμοσίδερα.

Philips GC9635/20

Μια δημοφιλής πρόταση από την Philips. Αυτό το ατμοσίδερο με μπόιλερ έχει μεγάλη αποσπώμενη δεξαμενή νερού χωρητικότητας 1,8 λίτρων η οποία αρκεί για 2 ώρες συνεχόμενου σιδερώματος. Έχει καλή πλάκα για ολίσθηση στα ρούχα και αντοχή στις γρατζουνιές. Έχει δυνατή παροχή ατμού 155γρ ανά λεπτό με πίεση 7,5 bar που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των τσακίσεων. Είναι ελαφρύ και έχει άνετη λαβή. Τέλος μπορεί να σιδερώσει από μεταξωτά μέχρι τζιν χωρίς κάποια αλλαγή χάρη στην αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο συγκεντρώνει καλές κριτικές με τα αρνητικά σχολεία να αφορούν στην αυτόματα αλλαγή της θερμοκρασίας. Η αυτόματα αλλαγή ίσως εμποδίζει τη χρήση υψηλής θερμοκρασίας όπου απαιτείται.

Δείτε το ατμοσίδερο με μπόιλερ Philips εδώ

Philips GC9660/30

Έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηρίστηκα με το προηγούμενο μοντέλο αποτελώντας την πιο καινούργια εκδοχή του. Συγκεντρώνω πολύ καλές κριτικές από τους χρήστες παρόλα αυτά η υψηλή τιμή του είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά του.

Δείτε τιμή το ατμοσίδερο εδώ

Tefal Pro Express GV9581

Η πρόταση από την Tefal. Πρόκειται για να ένα πιο δυνατό ατμοσίδερο από τα δύο προηγούμενα. Η ισχύς του είναι στα 2600W, η παροχή ατμού στα 180γρ ανά λεπτό και η πίεση ατμού στα 8 bar. Ενώ έχει και μεγαλύτερο αποσπώμενο δοχείο 1,9 λίτρων. Δεν έχει αυτόματη ρύθμιση, αντίθετα έχει 4 ηλεκτρονικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για κάθε είδος υφάσματος. Η τεχνολογία που έχει στην πλάκα του βοηθά στο εύκολο σιδέρωμα. Το ατμοσίδερο συγκεντρώνει καλές κριτικές χωρίς να αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Δείτε το σίδερο της Tefal

Stiroplus SP 1090

Ένα μοντέλο από την Stiroplus. Ένα δυνατό ατμοσίδερο με μεγάλη παραγωγή ατμού στα 200 γρ. ανά λεπτό και πίεση 7,8 bar. Μεγάλο πλεονέκτημα η συγκριτικά χαμηλή τιμή του. Όμως τα αρκετά αρνητικά σχόλια των χρηστών μας καθιστούν επιφυλακτικούς για την επιλογή του.

Δείτε εδώ την τιμή για το σίδερο

Σύστημα σιδερώματος AEG st7-1-2db

Τέλος, ένα μοντέλο από την εταιρία AEG. To μοντέλο έχει χαμηλότερη πίεση ατμού από τα προηγούμενα ατμοσίδερα. Όμως έχει μεγάλη πρόσθετη βολή ατμού στα 370γρ ανά βολή. Το δοχείο νερού του είναι στα 1,2 λίτρα. Μεγάλο πλεονέκτημα η πολύ καλή τιμή του. Επίσης μπαίνει στη λίστα λόγω καλής προσωπικής εμπειρίες με τα ατμοσίδερα με μπόιλερ της AEG.

Δείτε το ατμοσίδερο AEG

Αν είστε λοιπόν ο υπεύθυνός για το σιδέρωμα των ρούχων και σιδερώνεται αρκετά συχνά μεγάλες ποσότητες ρούχων θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αποκτήσετε ένα ατμοσίδερο με μπόιλερ. Τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο ατμοσίδερο με μπόιλερ για εσάς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *