Ποιοι είναι οι καλύτεροι αφυγραντήρες

Πριν δούμε ποιοι είναι οι καλύτερες αφυγραντήρες ας δούμε πρώτα τι είναι ένας αφυγραντήρας, πως λειτουργεί και γιατί να αγοράσουμε έναν.

Με απλά λόγια, ένας αφυγραντήρας μειώνει το επίπεδο υγρασίας στον αέρα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον πιο άνετο και κατά κανόνα πιο υγιεινό. Όχι μόνο για χρήση στο σπίτι, ορισμένα γραφεία και χώροι τα χρησιμοποιούν επίσης, αλλά οι φορητοί αφυγραντήρες είναι από τους πιο δημοφιλείς.

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας;

Όταν λοιπόν υπάρχει πολύ υγρασία ένας αφυγραντήρας μπορεί να δώσει τη λύση. Σε αντίθεση με έναν υγραντήρα, ο οποίος προσθέτει υγρασία στον αέρα, ένας αφυγραντήρας αφαιρεί το υπερβολικό νερό από το περιβάλλον, αποτρέποντας τη μούχλα, και άλλα ζητήματα που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας ή το σπίτι σας. Οι περισσότεροι αφυγραντήρες αντλούν υγρό αέρα μέσα από μια είσοδο χρησιμοποιώντας εσωτερικό συμπιεστή και ανεμιστήρα. Ο αέρας περνάει από δροσερά πηνία που τραβούν την υπερβολική υγρασία και την συμπυκνώνουν στη δεξαμενή. Στη συνέχεια, ο ξηρός αέρας ωθείται πίσω στο δωμάτιο.

Με απλά λόγια ένας αφυγραντήρας απορροφά τον αέρα από ένα δωμάτιο, συγκρατεί την υγρασία και στη συνέχεια βγάζει τον αέρα πίσω στο χώρο.

Γιατί να αποκτήσετε έναν αφυγραντήρα

Μπορεί να μην το συνειδητοποιήσετε, αλλά το σπίτι σας μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής για όλα τα είδη αλλεργιογόνων και βακτηρίων είναι επιρρεπής στην υγρασία. Τα ακάρεα σκόνης και η μούχλα ευδοκιμούν σε τέτοια περιβάλλοντα και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σας. Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη διάθεση των ανθρώπων.

Είναι γεγονός πως οι συσκευές αυτές δεν είναι και ότι πιο κομψό υπάρχει. Κάνεις δε θέλει να βλέπει έναν όγκο πλαστικού μέσα στο χώρο του. Παρόλα αυτά ένας αφυγραντήρας μπορεί να προσφέρει αρκετά οφέλη.

Υγρασία – Εάν το σπίτι σας δέχεται πολύ νερό και έχει επηρεαστεί από πλημμύρες ένας αφυγραντήρας μπορεί να αποτρέψει την υγρασία να καθαρίσει τον αέρα.

Υγεία. H υψηλή υγρασία συχνά οδηγεί σε κρυολογήματα και ερεθισμούς του δέρματος. Οπότε το να έχετε αφυγραντήρα στο σπίτι σημαίνει ότι μειώνετε την πιθανότητα να αρρωστήσετε και να αποφύγετε τις αλλεργίες- Ο υγρός αέρας δεν είναι καλός εάν είστε ασθματικοί ή αλλεργικοί στα ακάρεα σκόνης καθώς ευδοκιμούν σε ένα υγρό περιβάλλον/ Επομένως αξίζει να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα.

Μούχλα. Συνήθως είναι ένα επακόλουθο της υγρασίας.  Η υψηλή υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας.

Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές. Εάν το σπίτι σας, ή ορισμένα δωμάτια, αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα ή να μυρίζουν μούχλα, τότε θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι ο αέρας χρειάζεται καθαρισμό. Ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης οσμής.

Πιο άνετο περιβάλλον. Ο κολλώδης, υγρός αέρας, είτε είστε μέσα είτε έξω, δεν είναι ευχάριστος.

Στέγνωμα ρούχων σε εσωτερικούς χώρους. Δυστυχώς ο καιρός δεν είναι πάντα στο πλευρό μας και μάλλον υπάρχουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους, όταν δεν μπορούμε να βγάλουμε τα ρούχα μας έξω και πρέπει να τα στεγνώσουμε σε εσωτερικό χώρο. Αυτό σημαίνει αύξηση της υγρασίας.

Προστατέψτε το σπίτι σας. Η συμπύκνωση στα παράθυρά σας, που προκαλείται από υπερβολική υγρασία στον αέρα, μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε υλικά, ειδικά στο ξύλο. Ένας αφυγραντήρας θα το αποτρέψει αυτό.

Διαθέσιμο σε διαφορετικά μεγέθη, μπορείτε να βρείτε έναν αφυγραντήρα που είναι κατάλληλος τόσο για το μέγεθος του δωματίου όσο και για την έκταση του προβλήματος, οπότε αν θέλετε απλώς να αποτρέψετε το ζήτημα της υγρασίας, τότε ένα μικρό θα το κάνει, αλλά αν το κάνετε επηρεάστηκαν από πλημμύρες, για παράδειγμα, τότε ίσως μια μεγάλη, φορητή θα ήταν πιο χρήσιμη.

Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτών των κινδύνων είναι με έναν αφυγραντήρα. Εκτός από την προστασία της υγείας σας και τη μείωση τυχόν συμπτωμάτων αλλεργίας, ένας αφυγραντήρας θα κρατήσει τους τοίχους, τα έπιπλα και τα ρούχα σας να φαίνονται και να μυρίζουν όσο πιο φρέσκα μπορούν.

 

Πώς μπορώ να επιλέξω τον αφυγραντήρα σωστού μεγέθους;

Το μέγεθος του δωματίου σας και πόσο υγρασία υπάρχει θα καθορίσει πόσο μεγάλος ή μικρός θα πρέπει να είναι ο αφυγραντήρας σας. Οι αφυγραντήρες έχουν μέγεθος ανάλογα με την ποσότητα της υγρασίας που μπορούν να αφαιρέσουν σε μια μέρα: Όσο μεγαλύτερος και πιο υγρός είναι ο χώρος σας, τόσο πιο ισχυρή θα πρέπει να είναι η μονάδα σας.

 

Ποιοι είναι οι καλύτεροι αφυγραντήρες

 Inventor eva ii pro wi-fi 20l με ιονιστή αέρα

Ξεκινάμε την λίστα με τους καλύτερους αφυγραντήρες με την πιο δημοφιλή συσκευή. Έρχεται από την εταιρεία inventor με τεχνολογία συμπιεστή. Έχει την ικανότητα αφύγρανσης 20λίτρα ανά ημέρα ενώ η χωρητικότητα του δοχείου νερού είναι 3λίτρα. Η συσκευή έχει και ρύθμιση για στέγνωμα ρούχων. Ο αφυγραντήρες συγκεντρώνει καλές κριτικές μεταξύ των χρηστών καθώς αναφέρεται ικανοποιητική λειτουργία αφύγρανσης. Τα αρνητικά που αναφέρονται είναι ο θόρυβος της συσκευής και ίσως γι’ αυτό να μην συνίσταται για το δωμάτιο. Διαθέτει σύνδεση με Wifi

Δείτε τιμή για τον αφυγραντήρα intentor εδώ

MORRIS MDP 24400 IW

Ο επόμενος αφυγραντήρας είναι από την εταιρεία Morris. Λειτουργεί με τεχνολογία συμπίεσης έχει ικανότητα αφύγρανσης 24 λίτρα ανά ημέρα και δοχείου νερού 4 λίτρων. Η συσκευή έχει επίσης καλές κριτικές από τους χρήστες. Στα αρνητικά αναφέρονται η κακή ποιότητα των πλαστικών. Διαθέτη ιονιστή και σύνδεση με WiFi

Δείτε τιμή με ΔΩΡΟ το ΦΠΑ εδώ

Αφυγραντηρας meaco platinum 20l

Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συσκευές, δεν διαθέτει ιονιστή και σύνδεση με Wifi. Παρόλα αυτά οι πολύ καλές κριτικές που συγκεντρώνει και οι καλές κριτικές για την αντιπροσωπεία μας κάνουν να το βάλουμε στη λίστα μας.

Δείτε τιμή για τον αφυγραντήρα εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *