Καλύτερες ξυριστηκές μηχανές για πρόσωπο

Είναι εύκολο να μεγαλώσεις μια γενιάδα αφού δε χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, θα πρέπει όμως να φροντίσεις να τη διατηρείς σωστά. Σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει ένα απεριποίητο και αγριεμένο πρόσωπο. Και πόσο μάλλον στο γυναικείο φύλο.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καθαρό και περιποιημένο πρόσωπο!

Η περιποίηση της γενειάδας μπορεί να γίνει μια εύκολη διαδικασία αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να την πραγματοποιήσετε.

Το σημαντικότερο ίσως εργαλείο για να περιποιηθείτε τα μούσια σας είναι η ξυριστική μηχανή προσώπου. Εκτός από τη χρήση του σωστού σαμπουάν και του λαδιού γενειάδας, μια καλή ξυριστική μηχανή θα σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε την γενειάδα σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε ξυριστικές μηχανές και ίσως αυτό κάνει δύσκολη την επιλογή σας. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις καλύτερες ξυριστικές μηχανές για το πρόσωπο σε προσιτές τιμές για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή σας.

Καλύτερες ξυριστικές μηχανές για πρόσωπο

Αλλά πριν δούμε την καλύτερη ξυριστική μηχανή για το πρόσωπο, πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μια ξυριστική μηχανή.

Διάρκεια μπαταρίας ξυριστικής μηχανής

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να μένεις στα μισά όταν κουρεύεις τα μαλλιά ή τα γένια σου και ξαφνικά η ξυριστική μηχανή σταματάει να δουλεύει.

Φυσικά, μπορείτε να αποφύγετε ένα τέτοιο συμβάν φορτίζοντάς την κάθε φορά που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε. Τυχαίνει όμως πολλές φόρες να ξεχνάμε να φορτίσουμε την μηχανή και να θέλουμε να ξυριστούμε άμεσα. Επίσης υπάρχουν μηχανές οι οποίες ακόμα και φορτισμένες δεν αντέχουν στην χρήση πολλών λεπτών. Η μπαταρία λοιπόν είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα λάβουμε υπόψη.

Ισχύς ξυριστικής μηχανής

Εξίσου σημαντική με την μπαταρία είναι και η ισχύς της μηχανής. Η ισχύς είναι σημαντική γιατί καθορίζει τη δύναμη της μηχανής. Μια ξυριστική μηχανή με μικρή ισχύ ίσως να μην μπορέσει να κρατήσει όσο τη χρειάζεστε. Επίσης μια μηχανή που δεν διαθέτει την απαραίτητη δύναμη δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα σκληρά και πυκνά γένια. Με μια δυνατή ξυριστική μηχανή θα μπορέσετε να κάνετε καλύτερα τις λεπτομέρειες.

Ευχρηστία

Πόσο εύκολα μπορείτε να χειριστείτε τη μηχανή σας; Μπορεί να ακούγετε κάτι απλό και ανούσιο όμως δεν είναι. Σκεφτείτε να μην έχει καλή λαβή και να μην μπορείτε να την πιάσετε σωστά για να κάνετε τις λεπτομέρειες. Ακόμα σκεφτείτε να σας γλιστράει από τα χέρια ενώ τριμμάρετε. Επίσης μια ξυριστική μηχανή με βάρος θα σας κουράσει αν τη χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα.

Πολλά από αυτά αφορούν το σχεδιασμό – η λαβή, το βάρος, τα υλικά – και αυτό σημαίνει ότι δεν ψάχνετε ένα «πράγμα» αλλά μια συνολική ποιότητα φιλικότητας προς το χρήστη.

Ευκολία μεταφοράς

Ένας παράγοντάς σημαντικό κυρίως για όσους ταξιδεύουν αρκετά είναι το μέγεθος της μηχανής.

Πολλές από τις κουρευτικές μηχανές είναι μεγάλες, ογκώδης και διαθέτουν πάρα πολλά μέρη. Άλλες είναι ιδανικά σχεδιασμένες για να σας συνοδεύουν στα ταξίδια σας

Μήκος γενειάδας και μαλλιά

Πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά για ποιο πράγμα θα χρησιμοποιήσετε την κουρευτική μηχανή σας. Όποτε θα  πρέπει να έχει και τα κατάλληλα εξαρτήματα και ρυθμίσεις.

Ορισμένες μηχανές μπορούν να φτάσουν σε μικρότερα μεγέθη από άλλες.  Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη ξυριστική μηχανή μόνο για τα γένια ή αν τη θέλετε και για μαλλιά.

Αδιάβροχη ξυριστική μηχανή

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή μέσα στο ντους θα πρέπει να εξετάσετε αν η μηχανή είναι αδιάβροχη ή όχι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: οι αδιαβροχες λεπίδες είναι επίσης πολύ πιο εύκολες στον καθαρισμό και τη συντήρηση τους.

Λεπίδες

Τι είδους λεπίδες χρησιμοποιεί η ξυριστική μηχανή σας; Πόσο κοφτερές είναι; Και πόσο θα διαρκέσουν;

Τα καλά υλικά που θα πρέπει να προσέξετε να έχει η μηχανή είναι το ανοξείδωτο ατσάλι, το χρώμιο και το τιτάνιο. Οι λεπίδες που κατασκευάζονται από αυτά τα υλικά τείνουν να διαρκούν περισσότερο και να είναι πιο άνετες στο ξύρισμα.

Και αν ψάχνετε για μεγαλύτερη ακρίβεια, οι λεπίδες με δύο άκρες μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή

Ενσύρματη ή ασύρματη

Όπως θα δείτε υπάρχουν ενσύρματες και ασύρματες ξυριστικές μηχανές.

Με μια μηχανή χωρίς καλώδιο, έχετε ευελιξία και ελευθερία και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε. Ωστόσο, βασίζεστε στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οι μηχανές με καλώδιο, από την άλλη πλευρά, τείνουν να προσφέρουν περισσότερη ισχύ, καθώς και να σας απαλλάσσουν από την ανησυχία για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Καλύτερες ξυριστικές μηχανές για πρόσωπο

 

Philips MG3730/15 8-σε-1 Πρόσωπο και Μαλλιά

   

Η κουρευτική αυτή μηχανή μπαίνει στη λίστα μας λόγω της χαμηλής τιμής και της δημοφιλίας της μεταξύ των χρηστών. Πρόκειται για μια καλή μηχανή από τη Philips όμως αναφέρονται πολλά προβλήματα με την μπαταρία της από τους χρήστες.

Δείτε την τιμή της κουρευτικής μηχανής εδώ

 

Philips Series 7000 MG7720/15 14 in 1

H μηχανή αυτή διαθέτη 14 εξαρτήματα υψηλής ποιότητας που δίνουν τη δυνατότητα να περιποιηθείτε οποιαδήποτε μέρος του σώματος θέλετε. Τεχνολογία Dual Cut. Αυτό σημαίνει ότι οι λεπίδες της είναι ατσάλινες οι οποίες τρίβονται μεταξύ κατά τη λειτουργία με αποτέλεσμα να ακονίζονται και να διατηρούνται κοφτερές. Η μηχανή λειτουργεί ασύρματα και η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει λειτουργία για 120 λεπτά. Στη συνέχεια απαιτεί μια ώρα για πλήρη φόρτιση. Είναι αδιάβροχη και η αντιολισθητική λαβή θα σας βοηθήσει στη χρήση στο ντουζ. Στα αρνητικά της και σύμφωνα με τους χρήστες είναι η μικρή κεφαλή η οποία δυσκολεύει το κούρεμα των μαλλιών καθώς μπουκώνει εύκολα. Τέλος σε μια καλή τιμή παίρνετε μια επώνυμη κουρευτική μηχανή με την αξιοπιστία της Philips.

+ Ποιότητα λεπίδων

+ Μπαταρία

+ Αδιάβροχη

+ Τιμή

Αυτή η κουρευτική μηχανή αποτελεί και πρόταση μας καθώς η προσωπική εμπειρία από τις μηχανές Philips είναι καλή.

Δείτε τη μηχανή και την τιμή της εδώ

 

Σετ κουρευτική μηχανή ρεύματος & τρίμμερ μπαταρίας wahl 79524-2716

Η κουρευτική μηχανή από την εταιρεία WAHL είναι ιδανική και για επαγγελματική χρήση αφού διαθέτει αυτό ακονιζόμενες λεπίδες από ατσάλι με ανθρακονήματα. Επίσης η μηχανή αυτή δουλεύει με καλώδιο κάτι που σημαίνει ότι δε θα μείνετε ποτέ στη μέση τους κουρέματος. Είναι ιδανική για κούρεμα μαλλιών αφού το ισχυρό μοτέρ και η μεγάλη κεφαλή δε θα σταματήσουν πουθενά.

Σε πολύ καλή τιμή μπορείτε να βρείτε την κουρευτική μηχανή σε σετ με το τρίμερ για καλύτερα αποτελέσματα στις λεπτομέρειες.

Δείτε τιμή για το σετ εδώ

 

Panasonic ER-GB80

Μια πρόταση από την εταιρία Panasonic. Αυτή η κουρευτική μηχανή διαθέτει 40 ρυθμίσεις μήκους, 3 διαφορετικές χτένες και να είναι 100% πλενόμενη. Λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και 50 λεπτά λειτουργίας χωρίς φόρτιση. Μεγάλο πλεονέκτημα η λειτουργία της με ή χωρίς καλώδιο. Στα θετικά η καλή τιμή. Δε συνιστάται όμως για κούρεμα καθώς σύμφωνα με τους χρήστες μπουκώνει εύκολα.

Δείτε τιμή εδώ