Θερμοπομποί χαμηλής κατανάλωσης

Οι θερμοπομποί ή Convector είναι συσκευές θέρμανσης οι οποίες διασπείρουν τον θερμό αέρα ομοιόμορφα και γρήγορα. Οι θερμοπομποί έχουν γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια καθώς είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να θερμαίνουν μεμονωμένα δωμάτια.

Η τεχνολογία στους θερμοπομπούς έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πλέον στην αγορά θερμοπομποί χαμηλής κατανάλωσης

Επίσης, τα μοντέρνα μοντέλα έρχονται με μερικά κομψά σχέδια, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και πολλαπλές ρυθμίσεις θερμότητας και ακόμη και νέα τεχνολογία που ονομάζεται «αναγκαστική μεταφορά». Διαβάστε παρακάτω για τις ειδικές κριτικές μας για τους καλύτερους διαθέσιμους θερμαντήρες θερμότητας. Ελέγξτε τις πιο πρόσφατες τιμές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλά!

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν θερμοπομπό;

 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ομοιόμορφη και σταθερή θερμότητα είναι ένα από τα κύρια οφέλη ενός θερμαντήρα θερμότητας. Η συνεχής θερμότητα εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το δωμάτιο είναι ζεστό και όχι μόνο τα κοντινά σε αυτό σημεία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι οι θερμοπομποί διαθέτουν θερμοστάτες και έτσι μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε την θερμοκρασία.

 

Ένα άλλο τεράστιο όφελος από τη χρήση των θερμοπομπών είναι ο θόρυβος κατά την λειτουργία τους. Ή μάλλον ο καθόλου θόρυβος. Επειδή οι συσκευές αυτές δεν πιέζουν τον αέρα να βγει στον χώρο, δεν παράγουν καθόλου θόρυβο.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα των θερμοπομπών είναι ότι δεν παράγουν φωτισμό κατά τη λειτουργία τους όπως για παράδειγμα οι σόμπες χαλαζία.

Επιπλέον, το χαμηλό βάρος των θερμοπομπών κάνει εύκολη την μεταφοράς τους ενώ δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις για την εγκατάσταση τους.

Τέλος, σημαντικός παράγοντα είναι φυσικά και η κατανάλωση που έχει ένας θερμοπομπός

Ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους καλύτερους θερμοπομπούς στην αγορά.

Ως κριτήρια αξιολόγησης θέτουμε την χαμηλή κατανάλωση, την απόδοση, την τιμή, τα σχόλια των πελατών, τις εγγυήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών, την αποτελεσματικότητα και πρόσθετες λειτουργίες, όπως χρονοδιακόπτες και θερμοστάτες.

Επιπλέον, θα δώσουμε επιπλέον πίστωση στους θερμαντήρες που διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και την ασφάλεια εσάς και της οικογένειάς σας.

Θερμοπομπός Nobo NTL4T 20 2000W

Ο συγκεκριμένος θερμοπομπός διαθέτει εγκατάσταση μόνο για τοίχο και ισχύς του φτάνει τα 2000W και διαθέτει ηλεκτρικό θερμοστάτη καθώς και χρονοδιακόπτη. Ιδανικός για θέρμανση χώρων 15τ.μ. Αθόρυβη λειτουργία. Σημαντικό πλεονέκτημα τους η ασφάλεια καθώς η νορβηγική εταιρεία Nobo δίνει βάρος στην ασφάλεια και στην ποιότητα των υλικών της. Στα αρνητικά του μοντέλου η συγκριτικά υψηλότερη τιμή.

Δείτε τιμή για τον θερμοπομπό χαμηλής κατανάλωσης Nobo

DELONGHI HSX 2320

 

Η επόμενη πρόταση είναι από την εταιρεία Delonghi. Ο θερμοπομπός τοποθετείται στο πάτωμα και η μέγιστη ισχύς είναι 2000W. Μπορεί να θερμάνει χώρους έως 23 τ.μ σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Έχει αναλογικό θερμοστάτη. Οι αξιολογήσεις των χρηστών αναφέρουν ότι δεν μπορεί να ζεστάνει καλά χώρους μεγαλύτερους των 20 τ.μ ενώ ίσως κάνει θόρυβο λειτουργώντας στην μέγιστη ισχύ. Χαμηλή τιμή.

Δείτε εδώ το θερμοπομπό Delonghi

Θερμοπομπός ATLANTIC F119

Η πρόταση από τη γαλλική εταιρία Atlantic. Ο συγκεκριμένος θερμοπομπός διαθέτει εγκατάσταση για τοίχο και πάτωμα και η ισχύς του φτάνει τα 2500W και διαθέτει ηλεκτρικό θερμοστάτη. Τα σχόλια των χρηστών είναι θετικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Σύμφωνα με αξιολογήσεις χρηστών μπορεί να ζεσταίνει χώρο 25 τ.μ χωρίς προβλήματα. Αθόρυβη λειτουργία.

Δείτε τιμές για το θερμοπομπό Atlantic

Συμπερασματικά οι θερμοπομποί αποτελούν μια καλή και οικονομική λύση για την άμεση θέρμανση χώρων αποφεύγοντας την εγκατάσταση κλιματιστικών. Επίσης θερμαίνουν τον αέρα χωρίς να τον ξηραίνουν όπως συμβαίνει με τα air condition. Οι συσκευές αυτές είναι ιδανικές για χώρους 20 τετραγωνικών όμως οι θερμοπομποί μπορούν να χρησιμοποιούν και σε μεγαλύτερους χώρους. Για παράδειγμα επιλέγοντας μεγαλύτερους σε ισχύ θερμοπομπούς μπορείτε να ζεστάνετε χώρους 50 τετραγωνικών.